Bijkans vraag ik me ondertussen af of Nederland nog wel ziet wat Jetta Klijnsma (PvdA) aan het doen is, hoe sociaal blind kun je zijn. Na de nieuwe spelregels te hebben gelezen over de bijstand keert mij de maag om.Gemeentes kunnen straks eigen regels doen gelden m.b.t. 'iets terug te doen voor je uitkering'. Ik zal eens kijken of ik het u duidelijk kan schetsen, binnen de kortst mogelijke tijd zal het volgens mij er zo uit gaan zien.

 

De WW is nog maar een kort lopend traject en velen zullen na het verliezen van hun baan in de bijstand komen alwaar het minimum ligt rond de 880 euro per maand, passende arbeid moet hier worden geaccepteerd, sterker nog er kan u worden verplicht te verhuizen ook al verteld niemand wie dit gaat betalen. 

Passend voor wie vraag ik me af? Misschien ziet u het nog niet maar volgens mij wordt dit het nieuwe minimum loon. Als je een werknemer goedkoop via de gemeentelijke instantie kunt verwerven waarom zou je dan je duurdere werknemer dan nog in dienst houden? Het ontslag recht is versoepeld dus dat biedt mogelijkheden. Je kunt makkelijker van je dure werknemer af en die kan via de achterdeur weer binnen worden gehaald met de illusie op een vaste baan.

De beeldvorming over mensen in de bijstand is al gecreëerd, deze zijn namelijk lui en gaan voor hun plezier met 880 euro op de bank zitten. Vergeten wordt echter dat de EU en de banken (vooral de banken) 'durf' kapitalisme hebben gestimuleerd waar aan hele naties ten onder zijn gegaan. Hierna mocht de burger de bank en het land redden. Banken werden overeind gehouden met onze portemonnee maar ondertussen gingen de bedrijven failliet en het werk aanbod droogde op. Nu deze mensen thuis zitten wordt er net gedaan of het hun eigen schuld is, NEE dus dit is de schuld van het spilzieke gedrag van regeringen die hun huishoudboekje niet op orde hebben.

Als men geld te kort komt gaan ze niet minder uitgeven maar ze halen het bij de burger (even een tandje bij schakelen heet dat). Het geld is op en wij draaien voor de kosten op. Met de actie van Klijnsma zijn we aanbeland bij de hedendaagse slavernij werken voor je bijstandsuitkering! Mocht je door de beslissing van dit kabinet en eerdere beslissingen van voorgaande, je baan nog niet kwijt zijn geraakt aan medewerkers uit Polen of de Roemeen dan komt dit waarschijnlijk nog. Sommige vacatures hoef je niet op te reageren als je Nederlander bent simpelweg omdat je te duur bent. Mocht je je baan verliezen dan is de kans groot dat je ingelijfd wordt bij de bijstand en dat iedere baan die je daarna gaat vervullen een minimum loon hanteert op bijstands-niveau.

Een ieder die iets meer intelligentie bezit dan een ui kan zien dat dit het plan achter het plan is. Goedkopere werknemers betekent tenslotte ook minder uitkering, minder pensioen etc. .. Onze levensstandaard wordt ge-downsized en geleveld met de ons omringende landen om een mooi en standaard Europa te creëren. Knik maar ja tegen Jetta Klijnsma als u wilt maar beseft u zelf wel waar je ja op zegt?? 

De partijen VVD en PvdA spelen paniekvoetbal met u en uw gezin als inzet vergeet dat niet. Grote werkeloosheid ontstaat niet omdat mensen het leuk vinden om thuis te zitten. De teller staat op 846.433 !!! mensen zonder baan en dat is niet hun schuld maar de schuld van de banken en de politiek en nu mogen deze mensen nogmaals de kooltjes uit het vuur halen.

Dus de arbeiders worden gestraft voor een falend beleid, niets meer en niets minder. Denk daar maar eens over na, wanneer dit soort maatregelen worden genomen. U wordt belazerd!



 

 

 

 

Joomla templates by a4joomla