De ervaring die ik heb in IJmuiden is het volgende. Allereerst heb ik ervoor gezorgd dat ik de aandacht van ons lokale dagblad   kreeg ( in mijn geval de IJmuider Courant) Hierna heb ik de wekelijkse huis aan huis bladen gevraagd of hun ook een artikel konden plaatsen, dit om de mensen die geen social media gebruiken te bereiken.

We zijn weken vooraf aan de geplande protest datum spandoeken gaan ophangen in IJmuiden. De kranten en bloggers hebben dit ook opgepikt en sommige vroegen zich af wie deze spandoeken hebben opgehangen. Ik heb eerst een evenement aangemaakt op Facebook en ben begonnen om mensen uit te nodigen. Dit begon met ongeveer 70 mensen en eindigde op een punt dat ik ruim 1.800 tot 2.200 mensen bereikt had. Je ziet dan de mensen die aanwezig/afwezig zijn maar ook mensen die misschien komen.

Zorg dat de mensen spandoeken maken, er zijn immers genoeg mensen die thuis zitten en klaar zijn met dit kabinet. Laat bij het protest je politieke voorkeur varen. Je wilt namelijk niet dat het uit de hand loopt. Het zou veilig moeten zijn voor ouders die hun kind meenemen. Er bestaat ook zoiets als de digitale media. Ik heb gebruik gemaakt van www.dichtbij.nl . Hier kun je een verhaal plaatsen en een agenda punt maken. Zo heb je toch al een paar handvatten om je protest bekendheid te geven.

Verder heb ik mijn protest gemeld bij de gemeente. Verder is het aan de mensen die naar het protest toe komen. Hopelijk hebben jullie  wat aan mijn tips. Dit is wat ik tot nu toe ervaren heb.

Joomla templates by a4joomla