Waar deze controle staat mee bezig is begrijp ik allang niet meer, en vanuit een empathische gedachte en menselijk perspectief valt dat ook niet te begrijpen. Hoe we ooit een mens de sticker illegaal op hebben kunnen plakken vind ik op z'n zachts gezegd al helemaal banaal. Hoe heeft men het overgrote deel van de Nederlander zodanig kunnen conditioneren om niet in groten getale tegen de ontwikkeling van de illegaliteit van mensen op te staan.

In mijn persoonlijke beleving van dit verhaal gaat het om gecreëerde strijd, een zondebok, het doen voorkomen alsof we worden overspoeld. Het is illusie en niets anders dan dat. Ongewenst, illegaal, het zijn woorden waar ik niets mee kan en zeker niet als het op mensen van toepassing is. Wie verteld mij waar bijvoorbeeld dhr. Amiri is gebleven, 18 jaar lang mocht hij hier verblijven, maar werd enige tijd geleden de grens over getrapt er is (terwijl ik dit schrijf) niets meer van hem vernomen.

Fred T wil het DT en V nog verder aanscherpen en het liefst zou hij bij iedereen een camera plaatsen op zoek naar de ¨illegale¨ mens, mij bekruipt het idee van de razzia´s. Hoe kunnen wij erachter staan als mens dat anderen rechtstreeks de dood in worden gestuurd, en waarom worden mensen als Fred T niet gewoon voor een strafhof gesleept. Mensen worden als vee verstuurd met mede werking van de vliegmaatschappijen, geen vragen want bevel is 't bevel. Het DT en V zou gewoon weg moeten, het heeft geen bestaansrecht in mij ogen.

Ook de detentiecentra en kamp Zeist zouden per direct de deuren moeten sluiten want het is een schandvlek op onze samenleving. Er is een grote groep mensen in Amsterdam ze leven in een tochtige parkeer garage, het is de groep "wij zijn hier" over geleverd aan de willekeur. Ook dat hoort niet of we moeten het woord samenleving maar schrappen uit het woordenboek. Wat houd samen dan eigenlijk nog in? Als het alleen maar voor de happy few geld maar niet voor mensen die alles al hebben verloren. Wij als mens hebben de taak het voor elkaar op te nemen ongeacht afkomst, kleur, geloof, of geaardheid. We leven in het jaar 2015 en het woord DEPORTATIE had allang moeten worden geschrapt.

Daarom organiseert Actiegroep STOP DT&V! STOP DEPORTATIES een demonstratie op 25 januari aanstaande een demonstratie in Amsterdam, voor vrijheid van beweging en het recht op bestaan. Kijk voor meer informatie op de website no-border.nl

GEEN MENS IS ILLEGAAL.

Joomla templates by a4joomla