Het is op donderdag 29 januari, dat hetgeen gebeurd waar iedereen al bang voor is: een gijzeling bij de NOS. Tarik Z. drong binnen, gewapend en eiste dat hij uitgezonden zou worden. Hij zou dingen bekend maken wat misschien wel zijn leven zou kosten.

Als je speurt op internet, kom je erachter dat Tarik Z. gek erop was om te denken in complottheorieën. Hij hield zich veel bezig met verdiepen in theorieën als de vrijmetselarij en de New World Order.

Hij wordt omschreven als iemand met een te grote fantasie. Misschien niet, misschien was hij gewoon doorgeslagen in zijn onderzoek naar deze complottheorieën.

 

Iemand die gelooft dat er mensen bestaan die 500 biljoen euro aan vermogen hebben en de Wereldbank in handen hebben dus macht in alle landen die ook in de dollar handelen (de enige landen die daar nog niet mee handelen zijn landen waarvan de regeringsleiders als puur evil worden omschreven, zoals Rusland met Putin, Syrië met Bashar Al-Assad, Iran, Noord-Korea en nog maar weinig andere landen waarvoor het schoothondje Amerika nog zoekt naar een reden voor oorlog om dat dollartje door te drukken, niet dat ik zeg dat de regeringsleiders lieverdjes zijn, maar ze zijn minder erg dan je zou verwachten), nou goed, degene die dit gelooft, heeft blijkbaar een rijke fantasie. Het is namelijk niet zo dat de familie Rothschild, een Israëlische familie, macht heeft over de wereldbank en de dollar.Het is namelijk helemaal niet zo dat deze familie 500 biljoen dollar aan vermogen heeft. Nee hoor, het is niet zo, het lijkt maar zo, en het is eigenlijk ook wel zo maar uiteindelijk lijkt het maar zo. Wie dit gelooft, deze feiten, die is gek, want uiteindelijk lijken deze feiten maar zo. Dus wie dit gelooft heeft een te grote fantasie. Sja, er valt nog wat over te zeggen als je begint over ruimtewezens die eruit zien als reptielen die eigenlijk shapeshifters zijn. Kijk, over dit gedeelte kan je nog wat erop zeggen. Je kan hier je twijfels bij hebben, je kan nuchter zijn en niet geloven dat dit soort SciFi achtige dingen mogelijk zijn, je kan ook 100% dit geloven, maar er zijn gewoon ook feiten die er niet om liegen dat er wel degelijk wezens zijn, of dit nou pure mensen zijn of aliens, die bijna volledige macht hebben over de wereldwijde economie en proberen de macht uit te breiden naar volledig.

Sja, je kan veel zeggen over de rijke fantasie van Tarik Z. En wat hij deed keur ik ook niet goed. Maar ik denk dat hij hoogstens een beetje zijn fantasie erop losgelaten heeft om wat dreigender over te komen om maar uitgezonden te kunnen worden. Kijk, als hij had gezegd dat hij handelde uit zichzelf dan was hij niet zover gekomen. Dat denk ik wel zeker. Hij moest doen alsof hij van een hackerscollectief was die alles plat gaat leggen, om maar enigszins serieus over te komen en daarbij verder te kunnen komen. Als je gaat denken vanuit de positie van de gijzelaar, dan is dat zelfs te snappen waarom hij daarvoor koos.

Zeker, ik geloof dat hij helemaal erin doorgedraaid was in de complottheorieën. Zo doorgedraaid dat hij er een gijzeling voor over had om maar zijn boodschap te verspreiden.

Dan is er nog een volgende vraag: was het opgezet spel of niet? Sommige mensen beweren dat dit ook een Valse Vlag situatie is. Dat dit zelfs voorbereid is. Dat de beveiliging hem zo had kunnen stoppen. Andere mensen beweren natuurlijk het tegengestelde, dat als jij een pistool op je gericht ziet als beveiliger, dat je beter gewoon gehoor kan geven en tijdrekken aan de gijzelaar, dan dat je hem probeert te overmeesteren. De ‘Valse Vlag’ roepers, die denken dat hij toch wel makkelijk overmeesterd had kunnen worden.

Als je aan mij de mening moet vragen, is dit geen Valse Vlag Operatie. En eigenlijk had ik wel willen horen wat hij naar buiten had willen brengen, de exacte details, wie weet had hij juist willen waarschuwen voor Valse Vlag Operaties, wie weet…

Wat ik wel weet, is dat er veel terroristische aanslagen zijn die ruiken naar Valse Vlag. 9/11 is er één van, hoe kan het dat er één paspoort gevonden wordt in de puinhopen van een dader toevallig (wow) terwijl dat vliegtuig totaal naar de filistijnen is? Dat paspoort is misschien wel het enigste voorwerp in de hele ramp die intact is gebleven. Sja, beetje vreemd. En Parijs ook, bijna hetzelfde. Een perfect georganiseerde misdaad maar dan wel lekker kinderachtig even je ID-kaart vergeten. Uhu. En natuurlijk is het erg wat er is gebeurd. En waarschijnlijk zijn ze ook wel echt getraind bij IS. Maar toch denk ik dat het opgezet spel is, om angst in te zaaien en dan te roepen als regering van: “Geen paniek, wij beschermen jullie wel.” Zodat mensen nog maar wat banger worden voor de islam en hopen dat alle moslims uitgezet worden als vorm van bescherming. Opgezet spel, waar levens gewoon pionnen zijn in een schaakspel.

Wel vind ik dat je niet moet ontkennen wat er gebeurd. Want hoe je het ook went of keert, op 9/11 zijn er vele doden gevallen, niet te ontkennen. En ook bij Charlie Hebdo zijn er doden gevallen. Niet te ontkennen.
En dan zijn er van die slimbo’s die beweren aan de hand van een vage video-opname van 9/11 dat als je op een bepaald moment stopt, dat je kan zien dat de vliegtuigvleugel van het tweede vliegtuig achter het gebouw op de achtergrond lijkt te verdwijnen, alsof het filmpje bewerkt zou zijn en er geen vliegtuigen waren die gecrasht zijn, volgens mij zijn er genoeg ooggetuigen die dat toch anders hebben gezien dan deze mensen die maar wat blaten. En sowieso, als je dat filmpje stopzet op de plek die ze aangeven, is het misschien wel niet heel duidelijk, maar je ziet die vliegtuigvleugel toch echt, hij heeft gewoon een schutkleur met het gebouw op de achtergrond waardoor het net lijkt alsof de vleugel ontbreekt als hij langs vliegt. Je kan mij heel wat wijs maken, maar als ik het zeker wil weten dan zou ik liever proberen contact te krijgen met ooggetuigen van de ramp en op mijn oren afgaan, dan afgaan op een toch al niet helemaal scherp filmpje. Ga geen dingen roepen aan de hand van dit soort dingen als je het niet met eigen ogen gezien hebt en niemand hebt horen praten die het met eigen ogen gezien heeft. Dat is gewoon dom. En ja, oké, als je mij zegt: er is een paspoort gevonden die bijna intact was in de puinhopen van 9/11, ja, dan is dat een heel vreemd feit wat ze hebben gedeeld met de wereld wat erg onwaarschijnlijk en raar overkomt. Want het is ook een feit dat datzelfde vliegtuig waar de eigenaar van dat paspoort in zat met man en muis vergaan is. En als je het mij vraagt is het te bizar voor woorden en ruikt dit, naar aanleiding van feiten, naar een Valse Vlag. Maar ik ga niet de situatie ontkennen dat er een vliegtuig op ingevlogen is aan de hand van een onduidelijk beeld en ik ga ook niet ontkennen dat de torens ingestort zijn en ik ga ook niet ontkennen dat er vele doden zijn gevallen omdat het beeld van een filmpje niet helemaal helder is.
Ook zijn er slimbo’s die beweren dat die agent helemaal niet doodgeschoten is bij Charlie Hebdo, omdat er geen bloed verscheen. Misschien is dit filmpje dus wel zodanig bewerkt om minder schokkend over te komen naar de buitenwereld, maar probeer jij maar eens te vertellen aan de familieleden van deze agent dat hun geliefde een acteur was omdat er geen bloed uit hem vloeide in het filmpje. Nou, ze zullen je voor gek verklaren want ze hebben ‘de acteur’ toch echt nog gezien in het mortuarium en weggebracht naar zijn graf, sja, dus probeer jij de familieleden van de acteur maar wijs te maken dat hun geliefde nog leeft omdat er geen bloed uit hem kwam lopen. Het filmpje kan misschien vreemd overkomen, maar dat hij dood is valt gewoon niet te ontkennen want die arme agent ligt morsdood onder de groene zoden!!! Of er nou bloed uit hem spatte of niet, die agent is dood!
Even nog iets kleins: er zijn slimbo’s die de holocaust durven te ontkennen in WO II. Sorry, maar iemand die de bloedbaden en de gigantische hoeveelheid doden ontkent vooral binnen een paar doelgroepen zoals joden, homoseksuelen, zigeuners enzo, die moet maar eens gaan praten in het verzorgingstehuis met mensen die het hebben meegemaakt, die oorlog. Er zijn nog genoeg ouderen die niet dementerend zijn en zich de oorlog als de dag van gisteren herinneren. En daar zijn er vast ook een paar tussen die hebben gezien hoe het eraan toeging in concentratiekampen en zo. Degenen die de holocaust ontkennen, waren er toch niet bij? De mensen in het verzorgingstehuis die ouder zijn dan 70 waren er al bij, voor mensen die zich echt wat herinneren erover moet je zijn bij mensen ouder dan 85. En die zijn er zeker nog. Zij zijn de ooggetuigen en lang niet iedereen van boven de 85 is dementerend. Je kan erover twisten en nadenken over de ware redenen en hoe en wat, maar wat je niet kan betwisten is dat het gruwelijk was en dat er miljoenen mensen gestorven zijn.

Waar ik met mijn tekst heen wil: het is goed om kritisch te zijn, maar denk altijd vanuit de feiten en betrouwbare bronnen (ooggetuigen zijn daar één van). Natuurlijk verzwijgt het normale nieuws behoorlijk wat. Zeker. Maar er is een verschil tussen feiten en erin doorslaan en proberen bewijzen te zoeken voor dingen die niet zijn, of dingen die te betwijfelen zijn.

Daarom: sla niet te ver door in al je gedachtes over complottheorieën. Want als je te ver doorslaat, zou het zomaar kunnen dat je erin doordraait en uiteindelijk achter de tralies eindigt zoals Tarik Z.

En vooralsnog: laat je niet bang maken. Het zijn misschien wel de lieden met hoge hoeden die dit roepen waar we banger voor zouden moeten zijn, maar laat je ook niet bang maken door hun. Leef je leven, doe wat je kan, probeer niet het onmogelijke te doen zoals Tarik Z. en wees gewoon een goede burger. Als het waar is dat er families bij een zogeheten illuminati behoren en de wereldpopulatie terug willen brengen naar 500.000.000, is er weinig wat je kan doen om je te verzetten. Het enigste wat je kan doen is gewoon niet inschrijven in het leger, want dan draag je hoe dan ook eraan bij door misschien wel te moeten doden, of zelf dood te gaan in de strijd. Wie zijn eigen leven zo zeker mogelijk wil zijn (en ik zeg niet: wie zijn leven zeker wil zijn), kan gewoon beter als een brave burger leven met liefde voor de medemens, ongeacht kleur of religie, want liefde zal nooit leiden tot oorlog. Als alle mensen nou zo zouden denken, zou er nooit meer oorlog op aarde zijn. Met vrede op aarde zouden mensen alleen nog maar dood kunnen gaan aan ziektes en ouderdom.

Joomla templates by a4joomla