De afgelopen weken krijg ik een hele nare nasmaak in mijn mond. In deze mediacratie wordt de aandacht tegenwoordig te veel op vluchtelingen gericht, in negatieve zin. Er wordt gezegd dat we veel opnemen. In de praktijk is Nederland niet een oord waar vluchtelingen graag heen gaan. We zijn ook niet populair als vluchtoord, en hebben een keihard beleid. Aan de ene kant wordt met uitspraken als ‘we nemen ze graag op’ gesuggereerd dat we vrij humaan zijn, maar aan de andere kant wordt gezegd dat het multi-culturisme is mislukt ((partij van) Merkel) en wordt gezegd dat mensen met homoseksuele gevoelens niet mogen trouwen. Vroeger kreeg je nog duidelijk nieuws maar tegenwoordig zie je steeds berichten die elkaar tegen spreken. Dit wordt in mijn ogen gedaan om verwarring te zaaien, om af te leiden van andere politieke doeleinden zoals TTIP, en een rechtse politiek van deregulatie, privatiseren afbreken van het sociale stelsel.

 

Sinds het grote ongeluk met bijna 1000 vluchtelingen, begin dit jaar, wordt de vluchtelingenstroom misbruikt voor politieke doeleinden. Er wordt gesproken over een vluchtelingencrisis, maar niet in de zin dat het rot is voor de mensen maar dat we ze niet willen hebben. Er wordt constant over een vluchtelingenprobleem gesproken terwijl de vluchtelingenstroom niet eens veel groter is geworden. Dat wordt ons ingeprent, dat deze mensen een groot probleem zijn.  Consequent wordt het vluchtelingenprobleem een probleem benoemd.. niet voor hen, maar voor ons. Dit heet inprenting, en werkt niet alleen bij kinderen maar ook bij volwassenen.

I.p.v. 50 zijn er nu 60 miljoen vluchtelingen op aarde. Verschil is dat veel mensen nu via Griekenland (Kos) komen en over de Middellandse zee. Dit was vroeger al maar omdat er sinds december 2012 een grote muur tussen Griekenland en Turkije staat, kunnen deze mensen veel minder makkelijk naar Europa vluchten. DAARDOOR gaan vluchtelingen veel meer via de Middellandse zee. Als je bij die muur bent kan je makkelijk doodgeschoten worden, want er zijn daar ook veel vluchtelingenjagers.

Het geeft mij een hele wrange smaak dat we aan de ene kant oorlogen van de VS (Irak, Libië, Afghanistan, Syrië enzovoort) steunen, wapens leveren aan o.a. rebellen in Syrië en aan de andere kant veel mensen (ook dit kabinet) deze vluchtelingen niet wil opvangen. VVD wil het liefst de grenzen dicht. Zo zeggen ze het niet, ze zeggen heel politiek correct (voorzichtig) dat er opvang in de regio moet zijn, terwijl de landen daar al vol zitten (behalve landen die meer zuidelijk liggen) en heeft een ontmoedigingsbeleid. In Kamp Zeist worden hele gezinnen zonder papieren opgesloten in gevangenissen, soms meer dan een jaar. Zelfs na 15 jaar kan je worden teruggestuurd. Dit moet van de EU en Nederland heeft ook internationale afspraken. Nederland heeft juist een heel streng beleid met betrekking tot mensen die asiel aanvragen. Nederland is dan ook niet bepaald populair voor mensen die zijn gevlucht.

De vluchtelingenstroom is een gevolg, niet een oorzaak. Weet je wie een vluchtelingenprobleem hebben? O.a. Libanon en Turkije. Turkije heeft bijna 2 miljoen vluchtelingen opgevangen. Turkije en andere landen zitten echter vol, waardoor ze genoodzaakt zijn nu hun heil in Europa te zoeken. 95 procent wordt al in naburige landen opgevangen. En in wezen verandert er weinig voor Nederland, want die 7000 extra vluchtelingen die we opnemen waren al ingecalculeerd 

Er is ook een miljardenindustrie (de securityindustrie) die gevoed moet worden. Er zijn hele industrieën die leven van het maken van betere veiligheidssystemen, die jou in de gaten houden en precies weten waar je bent en wat je gedaan hebt. Met de nieuwste technologieën als biometrie (herkenning via lichaamsdelen zoals ogen en vingers). Frontex is er zo 1, dit is een samenwerkingsverband van vele landen die, in tegenstelling zoals de media beweert, niet mensen redt maar vooral de boel in de gaten houdt.

Zodat de leiders hun handen in onschuld kunnen wassen met als doel prestige. Maar ondertussen steunen en voeren we oorlogen en wordt er niets gezegd van die muren in Hongarije, waar vluchtelingen met knuppels worden geslagen en opgesloten. Waar vluchtelingen nummers op hun lichaam krijgen geschreven. Waar lachend brood naar vluchtelingen wordt gegooid omdat bewakers dit leuk vinden. Waar gelogen wordt over treintransporten en mensen heel ergens anders heen worden gebracht. Iets dat mij deed denken aan Auschwitz. Terwijl je niet eens volgens internationale afspraken vluchtelingen mag tegenhouden.

1956  Vluchtelingen uit Hongarije  gaan naar Oostenrijk
1956.  Vluchtelingen uit Hongarije gaan naar Oostenrijk

 

De NOS liegt ook consequent over heel veel zaken, net als veel politici.  NOS noemt verkeerde aantallen, er komen geen 1700 vluchtelingen per week. Ook wordt de vluchtelingenstroom consequent ‘migrantenstroom’  genoemd, terwijl het grootste deel vluchteling is. Teeven zei dat er heel veel zouden komen, maar de helft kwam uiteindelijk naar Nederland. Zo worden helaas veel mensen bang gemaakt. Het aantal van 1700 vluchtelingen per week klopt niet maar dat wist ik al, NOS heeft daar consequent over gelogen voor o.a. het debat van vandaag. Nu zeggen ze opeens dat er 650 per week gaan komen, waarvan 60 procent een verblijfsvergunning krijgt. Dit zeggen ze pas nadat er beslissingen zijn genomen, en dan maken ze het weer minder.

In werkelijkheid zijn de meeste mensen die asiel hebben aangevraagd, na een jaar weer uit Nederland. Ondertussen wordt Nederland steeds leger en leger, er gaan meer mensen uit dan dat er in komen.  Dit is al tien jaar zo.

Door eerst de wantoestanden in de zorg enzovoort te benoemen (typische PVV-retoriek), en daarna te zeggen dat asielzoekers voorrang krijgen (wat helemaal niet zo is) creëer je haat en afgunst.

Er is geld genoeg en er moeten zowel dingen veranderen in de zorg en de armoede, als de behandeling van mensen die asiel aanvragen. Maar er zijn veel sluwe mensen die afgunst kweken door aan de ene kant te zeggen dat de grenzen dicht moeten, maar aan de andere kant niets om ouderen, gehandicapten geven. Als je zegt dat je de grenzen dicht wilt hebben en dan gaat zeggen dat ouderen geholpen moeten worden, help je eigenlijk die mensen die afgunst willen kweken.

Deze werkwijze gebruiken ze namelijk altijd. Ze benadelen de ene bevolkingsgroep, waarna die benadeelde groep weer afgunst krijgt. Waarna mensen weer op een afgunstpartij gaan stemmen zoals de PVV of VVD. Dit is ook een goede truc om de aandacht van hun politiek af te leiden, en dan blijven ze buiten schot. Dit kabinet pakt zowel mensen die asiel aanvragen, als andere minderheidsgroepen zoals ouderen/gehandicapten/mensen van allochtone afkomst. De PVV gaat daar niets aan veranderen, die stemt altijd bij wetsvoorstellen in de 2e kamer vóór marktwerking in de zorg, en vóór bezuinigingen (ook pensioenen).
Pas nog hebben ze TEGEN een wetsvoorstel gestemd, om ouderen en gehandicapten te vrijwaren van eigen risico voor zorgverzekering.

De gelijkenis met de situatie voor de 2e wereldoorlog is groot. Er waren veel Joodse vluchtelingen die vóór de grens werden tegengehouden.

 

1938_Nederland stuurt wanhopige joodse vluchtelingen onverbiddelijk terug naar Duitsland
1938
Nederland stuurt wanhopige joodse vluchtelingen onverbiddelijk terug naar Duitsland


Het standpunt der NSB over vluchtelingen
Volgens de NSB moesten we eerst onze mensen helpen, en geen vluchtelingen.

 

 

 

Ook worden er vaak door vluchtelingenhaters en mensen die zeggen dat de grenzen dicht moeten, leugens verspreidt. O.a. door Dumpert, Geen Stijl, Telegraaf, The Post Online, Jalta, en andere rechtse tot extreem rechtse websites. Dit noem ik de ontmenselijkheids-industrie.

Zo zou het jongetje dat op de foto staan niet echt zijn.. er zouden 2 verschillende foto’s zijn. Maar op die andere foto zag je zijn broertje, die ook verdronken was.

2 september 2015_Dood jongetje op strand (2)

 

– Mensen zouden pakketten niet aannemen omdat ze niet halal zijn.  Wellicht hebben een aantal mensen dit gezegd, maar men vertelt de context er niet bij. Men had al genoeg te eten en wilde gewoon doorreizen, ze zaten al dagen te wachten voordat ze door mochten gaan.

Vluchtelingen krijgen 4000 euro per maand.

Oordeel zelf:

De asielzoekers zélf kregen max. 8,14 pp dag. de meesten nog minder, voor eten, verzorging, alles

 

Er komen er steeds meer!!

Het aantal is zelfs nog minder dan eerste helft vorig jaar (afgezien van juni dit jaar)

Aantal asielzoekers met de jaren

 

– Ze pikken onze sociale huurwoningen in !!!

Bij Rutte I is besloten dat de helft van de sociale huurwoningen verkocht mag worden. Dit wordt dan ook in rap tempo gedaan. Soms aan buitenlandse investeerders, maar vaak worden deze sociale huurwoningen aan particulieren verkocht zodat het aantal sociale huurwoningen steeds kleiner wordt. Ook was er de Donner-huurverhoging, en door de verhuurdersheffing gaan sociale huurwoningen zo duur worden dat ze uit de markt worden gedrukt.  Wie is er dan verantwoordelijk voor de woningnood?

Vraag vluchtelingen naar woning sociale huurwoningen

– Er zitten mensen van IS tussen !!

In werkelijkheid heeft IS zijn mensen hard nodig, omdat er steeds meer verliezen worden geleden. Het aantal en de schade die IS toebrengt, wordt dan ook consequent overdreven.

Er zullen altijd ‘rotte appels’ tussen zitten, en mensen die werk zoeken. Die mensen hebben we echter hard nodig, aangezien Nederland steeds leger wordt.  In Syrië zijn de opleidingen ook relatief hoog, in vergelijking met bijvoorbeeld Afghanistan.

Bron: CBS en Flip van Dyke

 

 

Geschreven door: Jeroen Zoetermeer

Joomla templates by a4joomla