EU-Commissie wil beslag leggen op spaargeld

  • Alexander
  • Onderwerp Auteur
  • Bezoeker
  • Bezoeker
10 jaren 2 maanden geleden #237 door Alexander
EU-Commissie wil beslag leggen op spaargeld werd gestart door Alexander
Het internationale persbureau Reuters heeft bevestigd waar we al een tijd lang voor waarschuwen: de EU wil beslag leggen op het spaargeld en de pensioenen van al zijn onderdanen -zo'n 500 miljoen in getal- om daarmee 'investeringen' te doen, de economie aan te jagen en de kloof die de banken na het uitbreken van de crisis hebben achtergelaten, te dichten. Voor de duidelijkheid: het gaat hier om een onvrijwillige 'bijdrage', oftewel een regelrechte confiscatie van het privégeld van de Europeanen.

Reuters wist beslag te leggen op het document, waarin wordt beschreven hoe de EU naar manieren zoekt om de financiën van het 28 landen tellende blok minder afhankelijk te maken van de banken. Er wordt naar andere manieren gezocht om kleine bedrijven, infrastructuurprojecten en diverse investeringen te financieren.

ECB-beleid mislukt
Hiermee bevestigt de EU feitelijk dat het 'onbeperkte' geldbeleid van de Europese Centrale Bank van de afgelopen 5 jaar is mislukt. Dat bleek in januari ook uit andere cijfers, die lieten zien dat de private kredietverlening in de Eurozone naar een absoluut diepterecord is gedaald. Met name Italië en Spanje staan er ronduit dramatisch voor. De met Europese belastingmiljarden gefinancierde bankenherstructurering in Spanje blijkt zelfs geen enkel effect te hebben gehad.

Pensioenen worden 'gemobiliseerd'
De Commissie constateert dan ook dat de 'de mogelijkheid van de financiële sector om kredieten te verlenen aan de echte economie, vooral langetermijninvesteringen, door de economische en financiële crisis is verzwakt.' Oplossing: 'De Commissie zal de verzekeringswaakhond van het blok in de tweede helft van dit jaar advies vragen aangaande een mogelijk wetsvoorstel om 'meer persoonlijke pensioenspaargelden te mobiliseren voor langetermijnfinanciering.'

Waarbij 'mobiliseren' een prettiger klinkend woord is voor 'confisqueren', oftewel in beslag nemen. Als de EU zijn zin krijgt, moet het plan nog voor het einde van dit jaar beklonken worden.

Banken mogen weer speculeren
Verder wil de Commissie tegemoet komen aan de klachten van de banken, dat ze door strengere regels meer eigen kapitaal moeten houden. Bovendien wordt onderzocht of er in Europa, net als in de VS, een EU-spaarrekening kan komen voor individuen, wier fondsen vervolgens gebruikt kunnen worden voor investeringen in kleine bedrijven.

Banken kunnen straks waarschijnlijk ook weer eenvoudiger hun liquiditeit verhogen met de verkoop van effecten. Nog controversiëler is het plan om de bestaande boekhoudkundige regels te versoepelen. Dit zal het voor de banken nog makkelijker maken om hun echte financiële situatie te verbloemen.

Wanhoop in Brussel
Het document toont aan dat het in de verste verte niet de goede kant op gaat met Europa, zoals politici en media beweren. Integendeel - dat de EU dit soort drastische stappen wil nemen, zegt meer dan genoeg over de wanhoop die er achter de spiegelende ramen van de Europese gebouwen in Brussel heerst.

Daarom wil Brussel uw spaar- en pensioengeld gaan gebruiken, zogenaamd om te 'investeren'. Ook kan het geld worden 'verpakt' in dezelfde gewraakte kunstmatige financiële producten(securitizations) die mede de oorzaak van de financiële crisis zijn geweest. Hiermee gaat de Unie feitelijk als een soort hedgefonds opereren. (2)

Herverdeling welvaart van burgers naar EU en banken
Het door de eurocraten veroorzaakte failliet van Europa wordt ook op deze wijze stap voor stap afgewenteld op de burgers. Het document werd hoogstwaarschijnlijk niet voor niets 'gelekt' naar Reuters. De EU hoopt met namelijk dat het plan om het (spaar)geld van de burgers in beslag te nemen de financiële markten weer wat meer vertrouwen geeft. Kortom: de volgende massale socialistische herverdeling van de welvaart -die van de gewone man naar de EU en de banken- komt eraan.


Xander

Bron: xandernieuws.punt.nl/content/2014/02/Bev...argeld-en-pensioenen

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: aadvanhBryan
Tijd voor maken pagina: 0.212 seconden
Joomla templates by a4joomla