BKR wil gemeenten helpen met signaleren van schulden

Meer
10 jaren 1 maand geleden #458 door ietje
HOE DENK JIJ HIEROVER???

BKR wil gemeenten helpen met signaleren van schulden

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) wil gemeenten helpen bij het signaleren van schulden bij hun bewoners. Het heeft hiervoor bij het ministerie van Sociale Zaken een subsidieaanvraag ingediend.

Dat heeft directeur Peter van den Bosch maandag gezegd op BNR. Met de subsidie wil BKR met een aantal gemeenten een proef beginnen waarbij de gemeenten in een vroeg stadium worden gewaarschuwd als mensen hun rekeningen niet meer betalen.

Dat moet het aantal mensen in de schuldhulpverlening terugdringen. De stichting BKR registreert achterstanden bij banken, verzekeraars, postorderbedrijven en energieleveranciers.

Een soortgelijk project in Amsterdam in 2008 leverde dertig procent minder huisuitzettingen op. Dat was toen alleen gebaseerd op afspraken met woningcorporaties.

"Wij willen dit echt naar een landelijk niveau tillen en ervoor zorgen dat er een systeem komt dat gegevens uitwisselt, zodat het niet geheel afhankelijk is van een aantal plaatselijke initiatieven", aldus Van den Bosch tegen de radiozender.

Van den Bosch denkt dat BKR groen licht krijgt van staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma (PvdA). BKR wil over een aantal weken met de proef van start gaan.


www.nugeld.nl/portemonnee/3722252/bkr-wi...en-van-schulden.html

Please Inloggen to join the conversation.

Meer
10 jaren 1 maand geleden #462 door aadvanh
Dit lijkt mij een goed idee, Dit bedrijf krijgt nu al de gegevens en weet of iemand schulden heeft(bijv. 6maanden of langer geen zorgverzekering betaald). Dan kunnen de gemeenten bij deze mensen aankloppen om te kijken of ze kunnen helpen. En ik denk dat de mensen daar heel blij mee zijn omdat zij zelf geen hulp durven te vragen uit schaamte voor de situatie waar ze in zitten.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: RonaldMa

Please Inloggen to join the conversation.

Meer
10 jaren 1 maand geleden #464 door ietje
Dat zou voor sommige mensen misschien de oplossing zijn ja. Maar ook bij winkels, als je iets duurdere producten b.v. wil kopen, dan wordt al gebruik gemaakt van de BKR-lijst. Die hadden mijn ouders 30 jaar geleden al, toen ze nog een zaak hadden. Die konden wij als kinderen ook bekijken. Dus waarom kan de gemeente daar al niet gebruik van maken?

Please Inloggen to join the conversation.

Meer
10 jaren 1 maand geleden #466 door aadvanh
Dit komt denk ik doordat ze nog geen klant zijn van de bkr. Onder het mom van mensen helpen dmv vroegtijdige herkenning van mensen met schulden wil de bkr aanspraak maken op een gedeelte van de belastinginkomsten van overheden.
Zie link voor de gemeentes die wel al lid zijn:
www.bkr.nl/Zakelijk/Aangesloten-organisaties1/
En dat bedrijven deze gegevens laten inzien aan kinderen is natuurlijk uit den boze.

Please Inloggen to join the conversation.

Meer
10 jaren 1 maand geleden #467 door ietje
Zo ging dat vroeger, alles ging nog per post. ;) en lag de krant op een vaste plaats in huis. Maar zoals het nu gaat kan (waarschijnlijk) ook ieder personeelslid van een zaak die gegevens inzien. Hoezo Privacy ?
De volgende gebruiker (s) zei dank u: truckertje

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: aadvanhBryan
Tijd voor maken pagina: 0.237 seconden
Joomla templates by a4joomla