Rutte: Nu geen tijd voor belastingverlaging

  • Alexander
  • Onderwerp Auteur
  • Bezoeker
  • Bezoeker
10 jaren 2 maanden geleden #275 door Alexander
Rutte: Nu geen tijd voor belastingverlaging werd gestart door Alexander
In ieder geval doet premier Rutte geen beloften meer die hij niet nakomt.

Campagneretoriek, verkiezingsbeloften, ruige taal versus de tegenstander: veel kiezers moeten er niets meer van hebben, zeker niet in het geval van de VVD, die na de landelijke verkiezingen in 2012 álles heeft weggegeven aan de PvdA om premier Rutte in het Torentje te houden. Rutte heeft dat kennelijk ook door. Hij was gisteren ongewoon eerlijk tegenover zijn VVD-achterban, zo blijkt uit een kort verslag in De Telegraaf vanochtend.

Volgens de krant heeft Rutte gezegd dat er geen lastenverlichting komt, ook niet als de economie aantrekt onder zijn bewind. "Als je het aan mij vraagt, gaan de belastingen meteen omlaag. Maar Diederik zal een heel ander antwoord geven," aldus Rutte, die kennelijk zo goed bevriend is met PvdA-leider Diederik Samsom dat hij hem bij de voornaam mag noemen.

VVD en PvdA zitten niet alleen samen in één kabinet, ze lijken zelfs gezamenlijk campagne te voeren. Rutte zei gisteren namelijk ook nog dat Samsom "totaal betrouwbaar" is. Wat een hoop veren in de kont van Samsom. Ach, in ieder geval is Rutte nu eerlijk over zijn bedoelingen: met hem in het Torentje komen er géén belastingverlagingen. Niet één cent. In plaats daarvan worden de lasten zo vaak als nodig is verzwaard, omdat 'Diederik' dat zo graag wil.

Ik kan dat wel waarderen, althans, de eerlijkheid van de premier, dat hij met de PvdA regeert en dat hij dus het idee van belastingverlagingen niet eens gaat voorleggen aan zijn coalitiepartner. Dat is beter dan voorliegen dat de belastingen zullen worden verlaagd en dat de overheid kleiner wordt met de VVD in een kabinet. Want dat is gewoon niet waar, wat zeg ik, dat is een grove leugen.

De kiezer weet nu waar hij aan toe is met de landelijke VVD (niet op stemmen!) en ook met de VVD wat betreft de gemeenteraadsverkiezingen: als lokale VVD-fracties de afgelopen vier jaar niet hebben geleverd op het gebied van een kleinere overheid en lagere lasten, dan hoef je die fracties niet serieus te nemen bij de overweging in het stemhokje op 19 maart. Aan opzichtige campagneretoriek en verkiezingsbeloftes hebben we helemaal niets. We willen daden zien. Zo simpel is het.

Bron: www.dagelijksestandaard.nl/2014/02/rutte...r-belastingverlaging

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: aadvanhBryan
Tijd voor maken pagina: 0.219 seconden
Joomla templates by a4joomla