Penningmeester/raadslid plundert half miljoen euro

  • Alexander
  • Onderwerp Auteur
  • Bezoeker
  • Bezoeker
10 jaren 2 maanden geleden #191 door Alexander
De leden van de begrafenisvereniging Helpt Elkander uit Denekamp hebben vrijdagavond te horen gekregen dat de lopende rekening geheel leeg is en dat ex-penningmeester Arwin van Garderen, tevens gemeenteraadslid van Dinkelland, zeker een half miljoen euro heeft geplunderd.

De kasbeheerder, tevens gemeenteraadslid van Dinkelland namens de collegepartij Lokaal Dinkelland, vertrok na de verduistering van het geld met de noorderzon naar Zwitserland, waar hij inmiddels niet meer is. Tegen hem is een opsporingsonderzoek gaande.

Het bestuur van Helpt Elkander informeerde de leden vrijdagavond over de (hoogte van) de schade die is toegebracht en het verloop van het opsporingsonderzoek.

Ruim 100 leden kwamen in het cultuurhuis in Denekamp bijeen. De leden waren emotioneel, boos en verontwaardigd. De leden vinden ook dat het bestuur blaam treft. Het bestuur, aldus de leden, heeft de zaken niet goed aangepakt. De penningmeester kreeg van het bestuur te veel volmacht als eenling, waardoor hij ongemerkt honderdduizenden euro's kon wegsluizen. Veel leden staken hun kritiek richting het bestuur tijdens en na afloop van de vergadering niet onder stoelen of banken.

De lopend rekening van de begrafenisvereniging staat op 0. Daardoor kon er zelfs geen kopje koffie meer worden aangeboden.

Fractievoorzitter Jos Johannink van Lokaal Dinkelland is verbijsterd over de omvang van de malversatie. "Onvoorstelbaar dat dit zo kan. Ongelooflijk. Ik ben bijna sprakeloos", aldus Johannink. "De politie mag nu wel heel goed haar best doen om de man op te sporen."

Lees zaterdagochtend het uitgebreide verhaal van journalist Alphons Weierink in De Twentsche Courant Tubantia.

Bron: a.rink.li/1cg8FSs

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: aadvanhBryan
Tijd voor maken pagina: 0.221 seconden
Joomla templates by a4joomla